Monday, November 18, 2013

Emel daripada Blogger Terkenal Karipapsayur

Beberapa bulan yang lalu suami saya, terjumpa posting blogger karipapsayur.blogspot.com.
Ini ceritanya http://karipapsayur.blogspot.com/2013/03/ajar-anak-membaca-dengan-bacalah-anakku.html
Qaiser the smartie!
Gambar daripada blog karipapsayur.blogspot.com

Cerita ini kami kongsikan di dalam buku kami AJAR ANAK KECIL MEMBACA AWAL.
Beberapa hari lepas Puan Nurul Qastalani menghantar emel ini kepada suami saya.

Assalam.

MasyaAllah. Terima kasih banyak2 Tuan. Lepas tamat buku Bacalah Anakku, dalam masa 2 hari anak saya dah sibuk pulun baca Read Easy. Sampaikan hari kedua dah nak masuk buku 7!

Skrg pula saya kerja jauh berjauhan dengan anak, kami boleh whatsapp bertanya khabar! Subhanallah.. walaupun ejaannya lebih mengikut bahasa percakapan seharian tapi ini sj dh cukup buat sy gembira dan berbangga! Walaupun hanya sy je yg faham apa dia nak tulis.

Terima kasih banyak2 pd Allah dan Tuan. Anak sy dpt ilmu pandai membaca dan menulis dr Allah melalui buku2 Tuan. Rakan2 turut pelik mengetahui saya sibuk texting dengan anak yg baru berusia 4 tahun! Semoga Tuan dan keluarga dirahmati Allah sentiasa.

Assalam. Sy sudah terima gift diberi. Terima kasih byk2

Text yang dihantar Qaiser kepada ibunya ( dengan terjemahan oleh Pn Nurul, ibu Qaiser)


             Mamitenoniasenkacoaban : mami tengok ni adek kaco abang

            Alaladodansayan ayo ayo: lagu klasik nasional (ala la dondang dondang la sayang.. ayo ayo)

            Lestila: mesti laaa (dgn intonasi eksyen dia)

            Ayabeliutoabanbagihadiyautomami: ayah beli hadiah untuk abg. Abg bg hadiah utk mami          (gambar2)

            Mamibagosmamisuyoaban: mami bgus mami suroh abg ( sy pn blurr kenapa dia ckp ni)

            Abanna fayan: abg nk smayang (subuh)

            Mamibelitabulu : mami beli tak buku

            Makanasiminyaklaonkrisatumelesha: makan nasi minyak lauk kari satu Malaysia :)

KOMEN SAYA:

Alhamdulillah. Berkat kegigihan seorang ibu ( dibantu dengan buku yang tersusun secara sistematik),  seorang anak berumur 4 tahun dapat membaca dalam dua bahasa, bahasa Melayu dan bahasa Inggerisdan sekali gus menulis. Hadiah yang paling istimewa seorang ibu atau bapa boleh berikan kepada seorang anak, ilmu tulis baca.

Semoga cerita Blogger Karipapsayur menjadi sumber inspirasi kita!

Tahniah Puan Nurul Qastalani dan suami puan. Kejayaan puan adalah kejayaan kami jua.




2 comments:

Kids Books Store said...
This comment has been removed by the author.
Kids Books Store said...

Pagi ni terbaca post ni.. Qaiser. Kwn baik amal, ank sulung sy sejak pasti..mmg pandai budaknya